Köprünün temelleri 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde atılacak olması ayrı bir anlam taşıyor. Köprünün Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'de tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor. 26 Ocak'ta ihalesi yapılan köprü Marmara bölgesinden Trakya'ya uzanan bir ulaşım hattı boyunca Gelibolu - Lapseki bölgesinde kurulacak. Köprünün uzunluğu ise Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne uygun olarak 2023 metre uzunluğunda olacak. Küresel bir proje olarak tanımlanan köprü gidiş dönüş toplam altı şeritli bir otoyoldan oluşacak. Bu projenin, bölgenin ve Çanakkale'nin ekonomik ve sosyal hayatına büyük katkıda bulunması bekleniyor.
Projede en çok merak edilen konulardan biri de güzergah: İstanbul ayağı Silivri'den başlayan, Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara bölgesi ile devam eden proje Çanakkale Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice ve Balıkesir Balya Merkez bölgelerinden geçiyor.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz AA'ya yaptığı açıklamada "Bu proje Çanakkale için uzun süren bir rüyanın gerçekleşmesidir. Türkiye'nin mega projelerinden birinin bölgemizde gerçekleşmesi bizim için mutluluk kaynağıdır." dedi. Ayrıca köprünün yapım aşamasında 2000 kişinin istihdam edileceğini açıklayan Yılmaz, bu rakamın bölge istihdamına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yerel halk sakinleri de özellikle Lapseki'de hayatın yavaş yavaş değişmeye başladığını gözlemlediklerini söylediler.
0 yorum:
Yorum Gönder