Konu ayırmadan her türlü güncel genel konular

6 Mart 2017 Pazartesi

Kuranı Kerim Okuma ve Dinleme Sitesi

kuranı kerim dinle



Diyanet İşleri Başkanlığının Kuran-ı Kerim sitesi bu alandaki en iyi site diyebiliriz. Hem masaüstü uygulaması hem de Web Portalı şeklinde hizmet veren uygulama bir çok özelliğe sahip. Bu siteyi kullanarak online olarak hem Kuran okuma hem de dinleme yapabilirsiniz. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan uygulamanın farklı platform sürümleri var: MacOs Masaüstü, Windows 8 Market, Apple Store, Google Play Store, Windows Mobile. Tüm bu özellikteki cihazlarınıza ücretsiz olarak uygulamayı indirip kullanabilirsiniz.

Site adresi http://kuran.diyanet.gov.tr/

(Resimleri tam boyutta görmek için üzerine tıklayınız.)
kuranı kerim oku

Uygulamanın Web sürümünün özelliklerine değinelim.

  • Farklı sayfa düzeni görünüm tiplerine sahip. Ekranı ikiye bölerek Kuran + Meal, Kuran + Kuran, Meal + Meal, Tefsir + Tefsir şeklinde veya sadece ekranda Kuran, Meal, Tefsir görünümü sağlayabilirsiniz.

kuran ve meal
  • Farklı font tipi, yazı boyutu ve seslendirme hızı ayarlayabilirsiniz. Dinlemek istediğiniz fakat biraz yavaş seslendiren hafızların seslendirme hızını arttırabilirsiniz.
  • Sure, ayet, sayfa, cüz seçimi yapıp istenilen bölümü kolayca bulabilirsiniz.
  • Ses seviyesini ve tekrarlama seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. Burada karışık olarak sure, cüz, ayet seçimi yaparak belirttiğiniz sırada seslendirme yapılabilir.

kuranı kerim dinle


  • Seslendirme seçimi yapabilirsiniz. Kuranı Kerim, Meal, Kuran + Meal şeklinde seslendirme seçimleri mevcut.
kuran seslendirme

  • Kuranı Kerim seslendirme listesinde Hafız Osman Şahin(Kelime Takipli), Dr. Tayyar Altıkulaç, İshak Danış, Bünyamin Topçuoğlu, Erhan Mete, Davut Kaya, Abdurrahman es-Sudeys, Mahir el-Muaykili, Muhammed Sıddık Minşevi, Abdulbasit Abdussamed, Abdullah Al Juhani(Kelime Takipli), Mehmet Çevik(Kelime Takipli) mevcut. Meal seslendirme listesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Meal seslendirmesini Mehmet Emin Ay, Türkiye Diyanet Vakfı Meal seslendirmesini Seyfullah Kartal yapıyor. Kur'an ve Meal seslendirmesi yapmak için yukardaki isimleri ayrı ayrı seçebilirsiniz. Kur'an ve Meal okuma düzeninde ise meali ayet sonunda okuma, sure sonunda okuma, sayfa sonunda okuma seçenekleri mevcut.
  • Portal menüsünde Kuran Kütüphanesi, Kuran Sözlüğü, Mukaddime (Önsöz), Fihrist, Sureler hakkında bilgilerin olduğu bağlantılara ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca uygulama içinde bulunan Elifba bağlantısıyla yeni başlayanlar için Elifba derslerinin olduğu uygulamaya gidebilirsiniz.


  • Son olarak ise seçtiğiniz ayet ve mealleri sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Sadece paylaşmak istediğiniz ayeti seçip üst menüde bulunan 'Seçili ayeti Facebook ile Paylaş' veya 'Seçili ayeti Twitter ile Paylaş' seçeneklerini seçmek.

0 yorum:

Yorum Gönder